Esports de contacte

Kick boxing | semi contact | light contact | full contact | goshin contact |

Cercador

Links:

Kick Boxing

A mitjans dels anys setanta el japonès Kurosaki, practicant de Karate Kyokushinkai viatja a Tailàndia i descobreix el Muay-Tailandès. En tornar al Japó decideix barrejar les seves tècniques de Karate amb les del Tailandès eliminant els cops de colze i genoll, naixent un nou esport anomenat Kick (expulsar) Boxing (boxejar).

A la recerca de nous adversaris per als nous practicants de Kick-Boxing japonesos, es busquen campions de Karate, Sabate, Full-Contact, etc. Entre els estrangers que més èxits van aconseguir destaquen el francès practicant de Sabate, Christian Guillaume, que el 1969 va aconseguir quatre victòries i dos nuls. I el Americà Benni "The jet" Urquidez que el 1977 va vèncer els Tatsuyuki Suzuki per ko en quatre assalts. Suzuki estava considerat invencible perquè té 126 combats amb 126 victòries, 122 per ko El 1973 Urquidez i Howard Hanson van crear la WKA (Associació Mundial de Karate), canviant anys després la "K" de Karate per la de Kick-Boxing. Els campions més coneguts són Rob Kaman, Benni Urquidez, Dennos Alexio i Ernesto Hoost.

KickboxingKickboxing

Regles: Els cops de puny i cama estan autoritzats per sobre de la cintura, els escombrats i low-kicks estan autoritzats. Els combats amateurs se celebren a tres assalts, mentre que els professionals passen de cinc assalts, 10 Campionat d'Europa i 12 el C. Món, amb un descans d'un minut entre assalts.

La puntada de peu a les cames (Low-Kick) sol marcar la diferència en els combats. Indumentària: Pantalons curts, guants, bucal, coquilla i botins (opcional en professionals).

Comentari: és el sistema més difós, ja que amb el low-kick també es practica a Àsia, part d'Europa i Amèrica